Burgundijas sautējums

  • Gatavošana 1h 40min
  • Vidēji grūti
Burgundijas sautējums
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Bekons
     100 g
  • Liellopa šķiņķis
     1 kg
  • Burkāni
     2 gabali
  • Ķiploki
     2 gabali
  • Sīpoliņi pērļu
     100 g
  • Sarkanvīns
     500 ml
  • Liellopa buljons
     700 ml
  • Tomātu pasta
     1 Ēdamkarote
  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Timiāns
      4 zariņi
  • Šampinjoni
     500 g
  • Sviests
     50 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liellopu sagriez lielos kubos.

Liellopu apcep pannā ar karstu eļļu, tā, lai tas apbrūninās, tad pieliec klāt ķiploku un atstāj nedaudz pafritēties eļļā – tad liec malā.

Bekonu sagriez smalki un apcep kopā ar timiānu, tomātu pastu un nomizotiem pērļu sīpoliem uz vidējas uguns (aptuveni 5 minūtes).

Burkānus nomizo un griez biezās ripās, atsevišķi sviestā apcep burkānus.

Šampinjonus sagriez 4 daļās un apcep atsevišķi eļļā.

Liec vēlreiz cepties gaļu, pievieno sarkanvīnu un ļauj tam uz pusi noreducēties (novārīties).

Ķiplokus nomizo un sagriez uz pusēm.

Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas un arī liellopa buljonu.

Atstāj uz nelielas uguns lēnām sasautēties līdz gaļa mīksta (aptuveni uz 50 minūtēm).

Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Pasniedz ar svaigu pētersīli.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Dārgā steika sviestmaize

20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sautēta truša gaļa

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Jērs rozmarīnā

3h 30min • Viegli