Burkānu krēmzupa

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Burkānu krēmzupa
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Krēmzupa

  • Burkāni
     5 gab.
  • Kartupeļi
     2 gab.
  • Ziedkāposts (neliels)
     1 gab.
  • Puravs
     1 gab.
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Sviests
     50 g
  • Riekstu eļļa
     30 ml
  • Dārzeņu buljons
     1 L
  • Saldais krējums
     200 g

Pasniegšanai

  • Jogurts bez piedevām
      pa ēdamkarotei katrā porcijā
  • Sālītas zaļās pistācijas
      pēc izvēles

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Notīri dārzeņus, sagriez mazākos gabalos un sautē katlā kopā ar sviestu un eļļu.

Kad dārzeņi ir viegli karamelizējušies, pielej buljonu un vāri, līdz burkāni ir kļuvuši mīksti, tad sablendē zupu un liec atkal sildīt, pielejot saldo krējumu.

Pasniedzot katrā porcijā pievieno smalki sagrieztas pistācijas un jogurtu.

Saistītās receptes

Sparģeļi ar mocarellu

10min • Viegli

Baklažānu un tomātu sacepums

55min • Vidēji grūti

Risoto ar dārzeņiem

35min • Vidēji grūti

Tomātu - rikotas tarte

55min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes