Bute ar fritētiem kartupeļiem un citronu mērci

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Bute ar fritētiem kartupeļiem un citronu mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Saldēti frī kartupeļi
     100 g
  • Bute, ķidāta, bez galvas
     1 gab.
  • Citrona sula
     1 Tējkarotes
  • Kviešu milti
     1 Ēdamkarote
  • Eļļa
      cepšanai un fritēšanai
  • Sāls
      pēc garšas
  • Jogurts bez piedevām
     100 g
  • Kaperi
     1 Tējkarotes
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Fritē kartupeļus 180 grādos, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Buti apviļā miltos un cep uz ieeļļotas pannas 2-3 min no katras puses un pārkaisi ar sāli un pipariem.

Pagatavo mērci, sajaucot jogurtu ar sarīvētu ķiploku, kaperiem un citrona sulu.

Pasniedz kartupeļus un buti ar mērci un daiviņu citrona.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Grieķu jogurta mērce

2h 10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes