Bute ar fritētiem kartupeļiem un citronu mērci

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Bute ar fritētiem kartupeļiem un citronu mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Saldēti frī kartupeļi
     100 g
  • Bute, ķidāta, bez galvas
     1 gab.
  • Citrona sula
     1 tējk.
  • Kviešu milti
     1 ēdamk.
  • Eļļa
      cepšanai un fritēšanai
  • Sāls
      pēc garšas
  • Jogurts bez piedevām
     100 g
  • Kaperi
     1 tējk.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Fritē kartupeļus 180 grādos, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Buti apviļā miltos un cep uz ieeļļotas pannas 2-3 min no katras puses un pārkaisi ar sāli un pipariem.

Pagatavo mērci, sajaucot jogurtu ar sarīvētu ķiploku, kaperiem un citrona sulu.

Pasniedz kartupeļus un buti ar mērci un daiviņu citrona.

Līdzīgas receptes

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti