Butes fileja ar zirnīšiem un kukurūzu

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Butes fileja ar zirnīšiem un kukurūzu

Sastāvdaļas

  • Butes fileja (svaiga vai saldēta)
     400 g
  • Zaļie zirnīši (svaigi lobīti vai saldēti)
     3 Šķipsniņa
  • Saldā kukurūza (vārīta, konservēta vai saldēta)
     3 Šķipsniņa
  • Laims
     1 gabali
  • Sviests ar zaļumiem
     2 Ēdamkarote
  • Svaigas piparmētras
     1 sauja (-s)
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Svaigs čili
      0.5 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ja butes filejai ir āda, to noņem. Fileju sagriež divos gabalos. Sakarsētā pannā liek vienu ēdamkaroti sviesta un zivi cep uz mērenas liesmas 3-4 minūtes no katras puses.

Smalki sagriež ķiploku un apcep sviestā. Pievieno zaļos zirnīšus, kukurūzu, čili, sāli un piparus pēc garšas. Sautē 2-3 minūtes, jo zirnīšus nepieciešams tikai nedaudz apsautēt, lai tie nezaudētu kraukšķīgumu un krāsu.

Tad pieliek sagrieztu piparmētru un sulu no ½ laima.

Pasniedz kopā ar butes fileju, ko apslacina ar atlikušo laima sulu. Ja nepieciešams, butes filejai uzber vēl pavisam nedaudz sāls un piparu.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Gandrīz ideālu vakariņu uzkoda

4h 45min • Vidēji grūti

Tomātu pīrāgs

1h 55min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Svaiga pasta ar pīles ragū

5h 40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes