Cāļa terīne ar olu

  • Gatavošana 55min
  • Vidēji grūti
Cāļa terīne ar olu

Sastāvdaļas

  • Vistu olas
     4 gabali
  • Bio cāļa maltās gaļas masa
     600 g
  • Rīvmaize
     2 ēdamk.
  • Garšvielu maisījums ar sāli
     1 tējk.
  • Kūpinātas bekona šķēlītes
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

🐣 Lieldienu cāļa terīne svētku galdam, kas apvieno tradīcijas ar izsmalcinātību. 🌿✨

Vāri 3 olas 6–7 minūtes, pēc tam strauji atdzesē ledusaukstā ūdenī un nolobi.

Cāļa malto gaļu sajauc ar atlikušo vistas olu, pievieno rīvmaizi un garšvielu maisījumu.

Izklāj masu uz pārtikas plēves vai cepamā papīra garenā formā, līdzīgi kā suši rulli.

Vārītās olas liec pa vidu un aizrullē ciet, izveidojot maltās gaļas rulli. Apkārt aptin bekona šķēles un liec terīnes traukā.

Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 25–30 minūtes.

Pasniedz kā uzkodu, sagriežot plānās šķēlēs, vai kā pamatēdienu, papildinot ar iecienītākajiem piedevām – sezonālajiem dārzeņiem, zaļumiem un mērci.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes