Cālis sojas un medus mērcē

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Cālis sojas un medus mērcē
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Atkauloti cāļu šķiņķi bez ādas Rimi
     500 g
  • Rimi Iecavas kūtī dētas olas
     1 gab.
  • Kukurūzas ciete
     300 g
  • Basmati rīsi Rimi Planet
     300 g
  • Brokolis Rimi
     1 gab.
  • Sāls
     

Mērcei

  • Medus Rimi Smart dažādu ziedu
     2 ēdamk.
  • Tomātu mērce Rimi
     2 ēdamk.
  • Cukurs Rimi
     2 ēdamk.
  • Sojas mērce Rimi
     2 ēdamk.
  • Sāls
     
  • Ūdens
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Cālis medus un sojas mērcē - lieliska pusdienu vai vakariņu ideja 🥦

Sagriez gaļu nelielos gabalos. Liec bļodā, pievieno sāli, pārlej ar ūdeni un atstāj uz 20 minūtēm.

Rīsus noskalo un pagatavo pēc norādēm uz iepakojuma.

Brokoli sadali mazākos gabalos un vāri sālsūdenī apmēram 4 minūtes.

Gaļu izņem no ūdens un kārtīgi nosusini. Liec bļodā, pievieno olas baltumu, kukurūzas cieti un samaisi.

Pagatavo mērci. Bļodā liec medu, tomātu mērci, sojas mērci un cukuru, visu samaisi.

Pannā uzkarsē eļļu un nedaudz apcep gaļu. Tad izņem gaļu no pannas un uz brīdi noliec malā. Tajā pašā panna liec mērces sastāvdaļas un nedaudz pavāri, līdz sāk sabiezēt. Tad pievieno iepriekš apcepto gaļu un turpini sildīt, vienlaikus maisot līdz mērce sabiezējusi.

Vistu pasniedz ar rīsiem un brokoļiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes