Cāļu aknu pastēte ar ābolu želeju

  • Gatavošana 3h 30min
  • Viegli
Cāļu aknu pastēte ar ābolu želeju

Sastāvdaļas

Pastēte

  • Cāļa aknas
     500 g
  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Ābols
     1 gab.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Saldais paprikas pulveris
     1 ēdamk.
  • Brendijs
     40 ml
  • Vistas buljons
     70 ml
  • Sviests
     160 g

Želeja

  • Citrona sula
     3 ēdamk.
  • Āboli
     3 gab.
  • Ūdens
     50 ml
  • Želejcukurs
     80 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sīpolu, ķiploku un ābolu sagriez mazākos gabalos.

Attīri cāļu aknas un sagriez mazākos gabalos.

Pannā karsē aptuveni 40 g sviesta un apcep sīpolu, ķiploku un ābolu.

Pievieno aknas un maisot sautē dažas minūtes.

Pielej brendiju un izdedzini alkoholu.

Pielej karstu buljonu, garšvielas un savāri visu.

Aknas liec blenderī un mal pieliekot atlikušo sviestu.

Pildi traukā un ļauj tam padzist.

Pagatavo ābolu želeju. Novāri ābolus (bez mizas un serdes) ūdenī ar citronu, samal.

Liec karsēties kopā ar želejcukuru.

Pārlej uzmanīgi pastētei pa virsu un liec atdzesēt pilnībā, ledusskapī.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti