Cāļu aknu pastēte ar ābolu želeju

  • Gatavošana 3h 30min
  • Viegli
Cāļu aknu pastēte ar ābolu želeju

Sastāvdaļas

Pastēte

  • Cāļa aknas
     500 g
  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Ābols
     1 gab.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Saldais paprikas pulveris
     1 ēdamk.
  • Brendijs
     40 ml
  • Vistas buljons
     70 ml
  • Sviests
     160 g

Želeja

  • Citrona sula
     3 ēdamk.
  • Āboli
     3 gab.
  • Ūdens
     50 ml
  • Želejcukurs
     80 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sīpolu, ķiploku un ābolu sagriez mazākos gabalos.

Attīri cāļu aknas un sagriez mazākos gabalos.

Pannā karsē aptuveni 40 g sviesta un apcep sīpolu, ķiploku un ābolu.

Pievieno aknas un maisot sautē dažas minūtes.

Pielej brendiju un izdedzini alkoholu.

Pielej karstu buljonu, garšvielas un savāri visu.

Aknas liec blenderī un mal pieliekot atlikušo sviestu.

Pildi traukā un ļauj tam padzist.

Pagatavo ābolu želeju. Novāri ābolus (bez mizas un serdes) ūdenī ar citronu, samal.

Liec karsēties kopā ar želejcukuru.

Pārlej uzmanīgi pastētei pa virsu un liec atdzesēt pilnībā, ledusskapī.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes