Cara pasha

  • Sagataves 24h ,  Gatavošana 30min
  • Grūti

Sastāvdaļas

Cara pashai

  • Saldkrējuma sviests (82,5%, mīksta un istabas temperatūrā)
     225 g
  • Olu dzeltenumi
     4 gab.
  • Vaniļas ekstrakts
     2 TK
  • Pilnpiena biezpiens
     400 g
  • Saldais krējums
     150 ml
  • Pūdercukurs
     100 g
  • Glazētu ķirši, mandeļu skaidiņas, apelsīnu sukādes vai žāvēti augļi
     200 g
  • Liels lina vai marles auduma gabals
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo žāvētos augļus un riekstus. Ja izmanto skaidiņas, ar tām nekas nav jādara.

Ķiršus sagriez četrās daļās. Ja izmantosi rozīnes, tās vari izmērcēt kādā alkoholā vai pievienot tāpat. Ja izmantosi aprikozes, sagriez tās mazākos gabaliņos. Jo lielāki gabali, jo pashu būs grūtāk sadalīt.

Bļodā ar koka karoti (vecā metode un laikietilpīgāka) vai, vēl labāk, ar mikseri saputo sviestu, lai tas kļūst gaisīgs.

Pievieno olu dzeltenumus, pūdercukuru un vēlreiz saputo, lai masa ir gaisīga. Tas kopā varētu ilgt apmēram 2 minūtes, ja sviests būs ļoti mīksts.

Biezpienu pievieno sviesta masai, atkal putojot, lai veidojas vienmērīga masa.

Citā bļodā saputo saldo krējumu vieglās putās un pievieno biezpiena masai.

Visu samaisi un iemaisi masā žāvētos augļus un riekstus.

Liec masu audumā un ar visu audumu – formā. Vari likt gan māla podā, gan kūkas formā, bet noteikti tik lielā, lai liekais šķidrums var iztecēt ārā. Uzliec pashai slogu un ļauj nostāvēties 24 h.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!