Cepeškrāsnī cepti sakņu dārzeņi
-
Gatavošana 45min
-
Vidēji grūti

Sastāvdaļas
-
Sarkanā biete1 gab.
-
Liels burkāns1 gab.
-
Kālis75 g
-
Pastinaks1 gab.
-
Balzametiķis1 ēdamk.
-
Šķidrs medus1 tējk.
-
Rapšu eļļa1 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Svaigi malti melnie pipari1 šķipsniņa (-s)
-
Rozmarīnspāris zariņi
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225°C temperatūrai.
Sakņu dārzeņus notīra un sagriež 2–3 cm lielos gabalos. Liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, vai nelielā traukā, kas paredzēts cepšanai cepeškrāsnī.
Apslaka ar balzametiķi, medu un eļļu. Pievieno sāli un piparus. Samaisa.
Sakņu dārzeņus cep cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes, līdz tie ir mīksti, bet nedaudz stingri. Var rotāt ar rozmarīna zariņiem.