Cepeškrāsnī cepti sakņu dārzeņi

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Cepeškrāsnī cepti sakņu dārzeņi

Sastāvdaļas

  • Sarkanā biete
     1 gab.
  • Liels burkāns
     1 gab.
  • Kālis
     75 g
  • Pastinaks
     1 gab.
  • Balzametiķis
     1 ēdamk.
  • Šķidrs medus
     1 tējk.
  • Rapšu eļļa
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • Rozmarīns
      pāris zariņi

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Cepeškrāsnī cepti krāsaini sakņu dārzeņi ar brīnišķīgām balzametiķa, medus un rozmarīna garšas niansēm. Krāsnī gatavotie dārzeņi lieliski garšos kopā ar karstu jogurta mērci un krāsnī ceptu vistas kājiņu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225°C temperatūrai.
Sakņu dārzeņus notīra un sagriež 2–3 cm lielos gabalos. Liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, vai nelielā traukā, kas paredzēts cepšanai cepeškrāsnī.
Apslaka ar balzametiķi, medu un eļļu. Pievieno sāli un piparus. Samaisa.

Sakņu dārzeņus cep cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes, līdz tie ir mīksti, bet nedaudz stingri. Var rotāt ar rozmarīna zariņiem.

Līdzīgas receptes

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli

Tunča kotletes

30min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Kartupeļu un siera sacepums

1h 30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.