Cepeškrāsnī grilēta forele

  • Gatavošana 55min
  • Vidēji grūti
Cepeškrāsnī grilēta forele
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Forele

  • Forele
     500 g
  • Zaļie zirnīši
     200 g
  • Ingvers
     3 šķēlīte (-s)
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Olīveļļa
      cepšanai
  • Citronzāle
      pēc garšas
  • Citronpipari
      pēc garšas

Piedevas

  • Puķkāposts
     1 Gabali
  • Sīpols
     0.5 gabali
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sviests
      pēc garšas
  • Zaļumi
     1 sauja (-s)
  • Eļļa
      cepšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mans pēdējā laika atradums “Rimi” ir “Annas zivjaudzētavas” foreles fileja. Man vienmēr lielveikalā ir bijis bail pirkt svaigas zivis, bet šis produkts mani nepieviļ. Parasti izvēlos “Annas zivjaudzētavā” audzētās zivis tad, ja esmu nogurusi, nav laika un spēka gatavot, jo foreles gatavošana neprasa daudz laika.

Foreli esmu ieradusi gatavot divos veidos – cepeškrāsnī grilējot: pārkaisu foreli ar sāli, citronpipariem un grilēju, kamēr gatava. Otrs veids: apcepot uz pannas ar sāli, pipariem. Un, kad zivtiņa apcepta pusgatava, uz pannas lieku ķiploku daiviņas, pārleju ar kokosa pienu, pievienoju citronzāli, ingveru, zaļos zirnīšus un sutinu, kamēr tā gatava.

Piedevās man patīk gatavot puķkāpostu biezeni – apcep sīpolu, ķiploku, novāra puķkāpostu, visu sablendē, pievieno nedaudz sviesta un pārkaisa ar zaļumiem. Piedevās var gatavot arī risotto, sparģeļus, sviesta pupiņas, vārītus jaunos kartupelīšus u. tml. Šis ēdiens ir sātīgs un ātri pagatavojams.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes