Cepta puķkāposta tako
-
Gatavošana 1h 30min
-
Vidēji grūti

Sastāvdaļas
-
Ziedkāposts400 g
-
Jūras sāls1 ēdamk.
-
Tako garšvielas2 ēdamk.
-
Vīnogu kauliņu eļļa4 ēdamk.
-
Liels avokado1 gabali
-
Tomāti150 g
-
Gurķi200 g
-
Redīsi150 g
-
Smalki sakapāti maurloki1 tējk.
-
Smalki sakapāta piparmētra1 ēdamk.
-
Olīveļļa Extra Virgin2 ēdamk.
-
Laima miziņas0.5 gab.
-
Skābais krējums4 ēdamk.
-
Mērce Salsa Verde4 ēdamk.
-
Tako laiviņas Rimi Planet12 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Saspaidi avokado ar dakšiņu. Smalki sakapā tomātus. Plāni sagriez gurķus un redīsus. Smalki sakapā maurlokus un piparmētru. Smalki sarīvē laima miziņas.
Katlā uzvāri ūdeni, pieber sāli un liec iekšā puķkāpostu, ar zieda daļu uz leju. Vāri 10 minūtes.
Tikmēr sakarsē krāsni 210 grādus karstu.
Nokās puķkāpostu, liec uz pannas, uzlej vīnogu kauliņu eļļu, uzber garšvielas un iemasē.