Cepta puķkāposta tako

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Cepta puķkāposta tako

Sastāvdaļas

  • Ziedkāposts
     400 g
  • Jūras sāls
     1 ēdamk.
  • Tako garšvielas
     2 ēdamk.
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     4 ēdamk.
  • Liels avokado
     1 gabali
  • Tomāti
     150 g
  • Gurķi
     200 g
  • Redīsi
     150 g
  • Smalki sakapāti maurloki
     1 tējk.
  • Smalki sakapāta piparmētra
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     2 ēdamk.
  • Laima miziņas
     0.5 gab.
  • Skābais krējums
     4 ēdamk.
  • Mērce Salsa Verde
     4 ēdamk.
  • Tako laiviņas Rimi Planet
      12 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Saspaidi avokado ar dakšiņu. Smalki sakapā tomātus. Plāni sagriez gurķus un redīsus. Smalki sakapā maurlokus un piparmētru. Smalki sarīvē laima miziņas.
Katlā uzvāri ūdeni, pieber sāli un liec iekšā puķkāpostu, ar zieda daļu uz leju. Vāri 10 minūtes.
Tikmēr sakarsē krāsni 210 grādus karstu.

Nokās puķkāpostu, liec uz pannas, uzlej vīnogu kauliņu eļļu, uzber garšvielas un iemasē.

Liec krāsnī cepties 40 min – 1 h, kamēr kļūst zeltains.
Izņem un sadali mazākās galviņās.
Avokado samaisi ar tomātu, 1 ēd. k. eļļas, sāli un pipariem.
Gurķus samaisi ar redīsiem, maurlokiem, piparmētru, sāli, pipariem un 1 ēd. k. eļļu.
Krējumu samaisi ar laima miziņu.
Tako laiviņā liec tomātus, avokado, salsu, puķkāpostus un krējumu.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti

Skābeņu zupa

45min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Cepti ziemas dārzeņi

30min • Vidēji grūti