Cepta puķkāposta tako

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Cepta puķkāposta tako

Sastāvdaļas

  • Ziedkāposts
     400 g
  • Jūras sāls
     1 ēdamk.
  • Tako garšvielas
     2 ēdamk.
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     4 ēdamk.
  • Liels avokado
     1 gabali
  • Tomāti
     150 g
  • Gurķi
     200 g
  • Redīsi
     150 g
  • Smalki sakapāti maurloki
     1 tējk.
  • Smalki sakapāta piparmētra
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     2 ēdamk.
  • Laima miziņas
     0.5 gab.
  • Skābais krējums
     4 ēdamk.
  • Mērce Salsa Verde
     4 ēdamk.
  • Tako laiviņas Rimi Planet
      12 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Saspaidi avokado ar dakšiņu. Smalki sakapā tomātus. Plāni sagriez gurķus un redīsus. Smalki sakapā maurlokus un piparmētru. Smalki sarīvē laima miziņas.
Katlā uzvāri ūdeni, pieber sāli un liec iekšā puķkāpostu, ar zieda daļu uz leju. Vāri 10 minūtes.
Tikmēr sakarsē krāsni 210 grādus karstu.

Nokās puķkāpostu, liec uz pannas, uzlej vīnogu kauliņu eļļu, uzber garšvielas un iemasē.

Liec krāsnī cepties 40 min – 1 h, kamēr kļūst zeltains.
Izņem un sadali mazākās galviņās.
Avokado samaisi ar tomātu, 1 ēd. k. eļļas, sāli un pipariem.
Gurķus samaisi ar redīsiem, maurlokiem, piparmētru, sāli, pipariem un 1 ēd. k. eļļu.
Krējumu samaisi ar laima miziņu.
Tako laiviņā liec tomātus, avokado, salsu, puķkāpostus un krējumu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kartupeļu sacepums

1h 30min • Viegli

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti

Ceptais vraps

45min • Viegli