Cepta zandarta fileja

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Cepta zandarta fileja
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Zandarta fileja
     2.5 kg
  • Melnie pipari (graudos)
      10 gab.
  • Diļļu ziedi
     5 gab.
  • Olīveļļa
     1 Ēdamkarote
  • Sviests
     1 Ēdamkarote
  • Sāls
     2 Šķipsniņa
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Cukīni ziedi
     20 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Zivi iztīra un izfilē. Ādu pie filejas atstāj, lai zivs cepot neizjuktu, un tā būs kraukšķīga.

Zandarta filejām uzber sāli un sasmalcinātus melnos piparus.

Virsū liek diļļu ziedu pušķi, un visu liek cepties uz kārtīgi sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā. Zivi liek uz pannas vispirms ar ādu uz leju. Lai āda cepoties neieliektos, zivs filejas gabaliņus iesākumā kārtīgi piespiež pie pannas.

Kad zivs filejas apakšmala kļuvusi zeltaina, to griež uz otru pusi. Nogriež mazāku uguni un pievieno sviestu.

Zivij virsū liek diļļu ziedus, pašās beigās pievieno sakapātu ķiploka daiviņu – aromātam. Kad zivs gatava, pievieno cukīni ziedus (to vietā var izmantot arī ķirbju ziedus) un tos apsautē sviestā.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Dārgā steika sviestmaize

20min • Vidēji grūti