Ceptas zivtiņas tomātu, sīpolu un burkānu marinādē

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Ceptas zivtiņas tomātu, sīpolu un burkānu marinādē
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

  • Reņģu liemeņi (vai citu mazu zivtiņu, piem., salaku)
     1 kg
  • Milti (panēšanai)
     40 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Piecu piparu maisījums
      pēc garšas
  • Eļļa
     150 ml
  • Lieli sīpoli
     2 gabali
  • Burkāni
     2 gabali
  • Provansas garšvielas
     1 Tējkarotes
  • Čili pārslas
     0.5 Tējkarotes
  • Cukurs
     0.5 Tējkarotes
  • Ābolu etiķis
     1 Ēdamkarote
  • Ūdens
     250 ml
  • Tomātu mērce ar baziliku
     700 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izcils svētku ēdiens ar senām tradīcijām.

Ja ir laimējies dabūt reņģu liemeņus, tie nav jātīra. Ja nē, norauj reņģēm galvas un izķidā. Ja to dara pareizi, ķidas var izņemt kopā ar galvu.
Tīrās zivtiņas nomazgā un apber ar sāli, apviļā miltos, kam pievienots piecu piparu maisījums.
Pannā sakarsē eļļu un apcep zivtiņas 3–4 minūtes no katrus puses.
Liec zivtiņas uz šķīvja.
Sagriez sīpolus 3 cm strēmelītēs un sarīvē burkānus, apcep eļļā apmēram 5 minūtes.
Pievieno garšvielas, etiķi, cukuru un ūdeni un pasautē 10 minūtes.
Pievieno tomātu mērci un pasautē vēl 5 minūtes.
Servējamā traukā ielej nedaudz marinādes un liec zivtiņas vienā kārtā.
Aplej ar marinādi un liec nākamo zivtiņi kārtu, un tā uz priekšu!
Nobeidz ar marinādi.
Gatavas ēšanai pēc pāris stundām, bet var droši gatavot iepriekšējā dienā un turēt aukstumā.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Jāņu siera recepte

3h • Vidēji grūti