Sastāvdaļas
-
Mazi cepamie ķirbji2 gab.
-
EļļaCepšanai
-
Sāls, pipariPēc garšas
-
RozmarīnsPēc garšas
-
MuskatriekstsPēc garšas
Pildījumam
-
Cukini0.5 gabali
-
Dzeltenā paprika1 gab.
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Melnās sezama sēklas2 ēdamk.
-
Čili pipars0.25 gab.
-
Tomāts1 gab.
-
Lēcas150 g
-
Kokosa krēms100 g
-
Siers150 g
-
Pesto1 ēdamk.
-
SiersPēc izvēles dekorēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nogriez ķirbjiem augšpusi, atdalot kā vāciņu.
Izgreb sēklas, apslaki ar eļļu, uzkaisi garšvielas.
Cep iepriekš sakarsētā krāsnī aptuveni 30 minūtes jeb kamēr ķirbis ir pusgatavs.
Gatavo pildījumu: olīveļļā apcep sasmalcinātus dārzeņus, pievieno garšvielas, novāri sālsūdenī lēcas, pievieno dārzeņiem, pielej kokosa krēmu un samaisi.
Pildi pusceptajā ķirbī un cep vēl aptuveni 30–40 minūtes.
Vari papildināt ar sasmalcinātu sieru, mocarellas siera bumbiņām, pesto u.tml.