Cepts tofu ar eļļā plaucētiem garšaugiem

  • Gatavošana 10min
  • Viegli
Cepts tofu ar eļļā plaucētiem garšaugiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Tofu
     230 g
  • Olīveļļa
     50 ml
  • Kajēnas pipari
     1 tējk.
  • Citrons
     0.5 gab.
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Sezama sēklas (melnās vai baltās pēc izvēles)
     1 tējk.
  • Sīpolloki
      2 kāti
  • Kļavu sīrups
     1 tējk.
  • Tumšā soja
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sojas gabalu izņem no iepakojuma un liec starp papīra dvieļiem, nosusini lieko mitrumu.

Ar asu nazi iegriez mazus kubiņus līdz pusei tofu gabalā.

Uz pannas uzlej eļļu un cep tofu no abām pusēm, līdz tas kļūst zeltains.

Paralēli bļodā liec kajēnas piparus, smalki grieztus sīpollokus, sezama sēklas, kapātu ķiploku, sojas mērci, citrona mizu un sāli.

Kad tofu apcepts liec to servējamā traukā.

Ar karsto eļļu aplej garšaugus, applaucējot tos, un samaisi.

Piespied citrona sulu un visu pārlej tofu gabalam.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju krēma pasta

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Picas ķirbīši

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķiršu galete

2min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Grieķu salāti

10min • Viegli