Četru sakņu karstie salāti

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Četru sakņu karstie salāti

Sastāvdaļas

  • Svaigas bietes
     2 gabali
  • Saldais kartupelis
     1 gabali
  • Selerijas sakne
     0.5 gab.
  • Rācenis
     1 gab.
  • Olīveļļa
     50 ml
  • Svaigs timiāns
      5 zariņi
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Sezama sēklas
     1 tējk.
  • Kajēnas pipari
     0.5 tējk.
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Kale kāposti
     2 gab.
  • Fetas siers Rimi Planet
     150 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Četru sakņu karstie salāti

Saknes sagriez nelielos kubiņos un aplej ar olīveļļu.
Pievieno caur spiedi izspiestu ķiploku, sāli, medu un timiāna zariņus.
Apmaisi un liec cepamtraukā.
Pārkaisi ar Kajēnas pipariem un sezama sēklām, cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 25 minūtes.
Traukā saplūkā kale lapas, nedaudz apsmidzini ar eļļu un pieber sāli.
Liec virs saknēm un cep vēl 5 minūtes.
Pasniedz siltu ar drupinātu fetas sieru.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Aperol Spritz

5min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivju zupa

1h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes