Četru sakņu karstie salāti

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Četru sakņu karstie salāti

Sastāvdaļas

  • Svaigas bietes
     2 gabali
  • Saldais kartupelis
     1 gabali
  • Selerijas sakne
     0.5 gab.
  • Rācenis
     1 gab.
  • Olīveļļa
     50 ml
  • Svaigs timiāns
      5 zariņi
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Sezama sēklas
     1 tējk.
  • Kajēnas pipari
     0.5 tējk.
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Kale kāposti
     2 gab.
  • Fetas siers Rimi Planet
     150 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Saknes sagriez nelielos kubiņos un aplej ar olīveļļu.
Pievieno caur spiedi izspiestu ķiploku, sāli, medu un timiāna zariņus.
Apmaisi un liec cepamtraukā.
Pārkaisi ar Kajēnas pipariem un sezama sēklām, cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 25 minūtes.
Traukā saplūkā kale lapas, nedaudz apsmidzini ar eļļu un pieber sāli.
Liec virs saknēm un cep vēl 5 minūtes.
Pasniedz siltu ar drupinātu fetas sieru.

Saistītās receptes

Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Tumšā rūgušpiena maize

1h 30min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Kartupeļu un sēņu krēmzupa

45min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes