Citrona, medus un garšaugu vistas fileja ar sēnēm

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Citrona, medus un garšaugu vistas fileja ar sēnēm
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Sēnes

  • Dažādas sēnes - šitake, eringi, šampinjoni
     750 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)

Vista

  • Vistas fileja gabaliņos
     500 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml
  • Medus
     1 tējk.
  • Citrons
     2 gab.
  • Timiāna lapiņas
     1 ēdamk.
  • Pētersīļi
     2 ēdamk.
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Feta
     100 g
  • Kalamata olīvas
     100 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

Pannā liec palielos gabalos sagrieztas sēnes, eļļu, caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, sāli un piparus.

Visu samaisi.

Bļodā samaisi visas gaļas sastāvdaļas (pievieno arī sāli, citronu sagriez ļoti plānās šķēlēs, pētersīļus sakapā) un kārto uz sēnēm. 

Liec krāsnī un cep 30 minūtes, līdz viss ir gatavs un viegli zeltains. 

Pārkaisi ar sadrupinātu fetas sieru un sakapātām olīvām un pasniedz.

Saistītās receptes

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Wok ar dārzeņiem un vistu

30min • Vidēji grūti