Comte uzkodas

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Comte uzkodas
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Kārtainā mīkla
     400 g
  • Kalamata olīvas bez kauliņiem
     280 g
  • Comte siers (rupji sarīvēts)
     280 g
  • Ciedru rieksti
     60 g
  • Mazas olas dzeltenums
     1 gab.
  • Piens
     20 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Comte uzkodas

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
Sadali mīklu 4 daļās un katru izrullē 10 x 20 cm izmērā.
Katrai plāksnei pa vidu liec rupji sakapātas olīvas, sieru, riekstus, sadalot tos 4 vienādās daļās.
Pārloki pāri malas.
Bļodā sajauc olu ar pienu un ar to pārsmērē mīklu.
Cep vienu līmeni zem vidējā nodalījuma 20–25 minūtes, kamēr zeltains.
Nedaudz atdzesē un pasniedz siltu vai arī aukstu, sagriežot gabalos.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti