Cūkas krūtiņas cepetis

  • Gatavošana 2h 45min
  • Vidēji grūti
Cūkas krūtiņas cepetis
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Cepetis

  • Cūkas krūtiņa bez kaula
     1.2 kg
  • Sāls
     1.5 ēdamk.
  • Kaltēts timiāns
     1 ēdamk.
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Samaltas ķimenes
     1 tējk.
  • Malti čili pipari
     1 tējk.
  • Saldais paprikas pulveris
      ēdamk.
  • Kaprona vai kokvilnas striķis
      cepšanai
  • Brendijs
     150 ml
  • Ūdens
     200 ml

Pasniegšanai

  • Kartupeļi Gardēžu
     900 g
  • Āboli
     8 gab.
  • Sāls
      pēc garšas

Mērce

  • Brendijs
     20 ml
  • Sviests
     1 ēdamk.
  • Vistas buljons
     100 ml
  • Baltie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sajauc garšvielas ar sāli.

Ierīvē cūkgaļu ar pusi sviesta no iekšpuses un apkaisi ar garšvielām.

Sarullē cepeti ar ādu uz ārpusi un cieši sasien to.

Ierīvē ādu ar otru pusi sviesta.

Liec cepeša traukā un pievieno ūdeni un brendiju.

Pārklāj cepeša trauku ar foliju vai nostiprini ar vāku.

Cep pusotru stundu 190 grādos. Pēc tam noņem vāku un turpini cept vēl stundu, līdz āda kļuvusi kraukšķīga.

40 minūtes, pirms cepetis gatavs, pannā ber kartupeļus, kas apsijāti ar sāli. 15 minūtes pirms pasniegšanas pievieno ar ābolus.

Cepeša mērci sakarsē uz pannas, pievienojot piparus un brendiju. Uzvāri to, pievieno buljonu, sviestu un savāri.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Karaliskie ogu salāti

20min • Viegli

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes