Cūkas šķiņķis ar Bearnas mērci

  • Gatavošana 1h
  • Grūti
Cūkas šķiņķis ar Bearnas mērci
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Vārītais šķiņķis Finland
     1.5 kg
  • Mazi kartupeļi
      20 gab.
  • Sviests
      cepšanai

Bearnas mērce

  • Baltvīna etiķis
     70 ml
  • Baltvīns
     150 ml
  • Vidēja izmēra sīpoli
     2 gab.
  • Estragons
     1 bunte (-s)
  • Olas dzeltenumi
     4 gab.
  • Sviests (izkausēts un atdzesēts)
     200 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Cūkas šķiņķis ar Bearnas mērci

Mazus kartupeļus novāri un cep uz lēnas uguns sviestā.
Vārīto šķiņķi Finland sagriez 2 cm biezās šķēlēs un tvaicē apmēram 15 minūtes, līdz tas izsilst.

Pagatavo Bearnas mērce (Béarnaise): mazā katliņā vāri baltvīnu, etiķi, sīpolus, piparus un sāli 10 minūtes, tad nokās sīpolus.

Ūdens peldē etiķa un vīna novārījumu sajauc ar olas dzeltenumiem, sildi un puto, līdz veidojas putojoša konsistence.
Pa daļām pievieno kausēto sviestu un ieputo.
Pievieno smalki sagrieztu estragonu.

Pasniedz šķiņķi un kartupeļus ar pusbuntīti svaigu diļļu un siltu Bearnas mērci.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tītara burgers

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivju zupa

1h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Aperol Spritz

5min • Viegli