Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Vārītais šķiņķis Finland1.5 kg
-
Mazi kartupeļi20 gab.
-
Sviestscepšanai
Bearnas mērce
-
Baltvīna etiķis70 ml
-
Baltvīns150 ml
-
Vidēja izmēra sīpoli2 gab.
-
Estragons1 bunte (-s)
-
Olas dzeltenumi4 gab.
-
Sviests (izkausēts un atdzesēts)200 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Cūkas šķiņķis ar Bearnas mērci
Mazus kartupeļus novāri un cep uz lēnas uguns sviestā.
Vārīto šķiņķi Finland sagriez 2 cm biezās šķēlēs un tvaicē apmēram 15 minūtes, līdz tas izsilst.
Pagatavo Bearnas mērce (Béarnaise): mazā katliņā vāri baltvīnu, etiķi, sīpolus, piparus un sāli 10 minūtes, tad nokās sīpolus.
Ūdens peldē etiķa un vīna novārījumu sajauc ar olas dzeltenumiem, sildi un puto, līdz veidojas putojoša konsistence.
Pa daļām pievieno kausēto sviestu un ieputo.
Pievieno smalki sagrieztu estragonu.
Pasniedz šķiņķi un kartupeļus ar pusbuntīti svaigu diļļu un siltu Bearnas mērci.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.