Cūkgaļas fileja ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Cūkgaļas fileja ar krāsnī ceptiem dārzeņiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Olīveļļa
      cepšanai
  • Cūkgaļas fileja
     300 g
  • Dižonas pilngraudu sinepes
     2 Ēdamkarote
  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Sāls
      pēc garšas

Piedevas

  • Kartupeļi
     4 gabali
  • Burkāni
     2 gabali
  • Rozmarīns
      4 zariņi
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Olīveļļa
      cepšanai
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Mērce

  • BBQ mērce
     100 ml
  • Melnie pipari graudos
      20 gab.
  • Balzamiko etiķis
     30 ml
  • Ūdens
     100 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez kartupeļus un burkānus vēlamā lielumā, pievieno rozmarīna zariņus, saspiestu ķiploku un sāli.

Apslaki dārzeņus ar olīveļļu un liec iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, 220 grādos uz 20 minūtēm.

Cūkas filejai nogriez sānu cīpslu, un nosusini fileju. Sakarsē pannu ar eļļu un apcep fileju no abām pusēm.

Fileju liec cepeškrāsnī tajā pašā temperatūrā, bet uz 16 -18 minūtēm.

Kad fileja izcepusies, apkaisi to ar sāli, bet vēl negriez.

Pēc 3 minūtēm panē to sinepēs un tad zaļumos.

Savieno mērces sastāvdaļas un savāri tās kopā.

Pasniedz fileju, sagriežot gabalos kopā ar dārzeņiem un mērci.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkas krūtiņas cepetis

2h 45min • Vidēji grūti

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes