Dārgā steika sviestmaize

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti
Dārgā steika sviestmaize
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Liellopa antrekots
     200 g
  • Kliju pilngraudu Maiziņi
     2 gabali
  • Sviests
     30 g
  • Šampinjoni
      2 gab.
  • Marinēti gurķi
      2 gab.
  • Mārrutki
     20 g
  • Sinepes
     20 g
  • Grieķu jogurts
     50 g
  • Rukolas lapas
     1 sauja (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Baudi pārgājienā, pārbraucienā, parkā uz soliņa vai ņem līdzi uz darbu. Vislabāk jau grilēt, bet, ja sviestmaižu dēļ nevēlies kurināt grilu, iztiksim ar pannu.

Antrekotu nosusini, appiparo, apsāli un cep vai grilē, tad liec uz dēļa vai restes atpūsties, appiparo vēlreiz un uzliec sviesta piciņas, lai iekūst gaļā.
Pēc 10–15 minūtēm sagriez šķēlēs.
Paralēli apgrauzdē maizi, apcep sēnes un pagatavo mērci, sajaucot mārrutkus, sinepes un grieķu jogurtu.
Kārto uz maizes rukolas lapas, bagātīgu devu steika, sēņu, marinētu gurķu un vēlreiz rukolas lapas.
Delikāti saspied un ļauj mērcei un steika sulām iesūkties maizē.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti