Dārzeņu salāti ar cāļa fileju un garnelēm

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Dārzeņu salāti ar cāļa fileju un garnelēm
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Burkāns
     1 gab.
  • Puravs
     2 gab.
  • Laims (sulai)
     2 gab.
  • Rīsu etiķis
     1 ēdamk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Brūnais cukurs
     1 tējk.
  • Eļļa cepšanai
     80 ml
  • Mazā cāļa fileja (bez augšējās cīpslas)
     400 g
  • Garneles
     300 g
  • Kajēnas pipari
     1 tējk.

Pasniegšanai

  • Svaigs koriandrs
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Interesanta ideja pusdienām vai vakariņām.

Sagrieztiem dārzeņiem pievieno laima sulu, rīsu etiķi, sāli un cukuru un samaisi. 

Pannā sakarsē eļļu, tad pievieno cāļa fileju (sagrieztu strēmelēs), garneles (gareniski sagrieztas), sezamu un kajēnas piparus.

Apcep un ar visu eļļu pārlej salātiem, lai karstā eļļa aptvaicē arī dārzeņus.

Atdzesē un pasniedz ar svaigu koriandru.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Plakanmaize ar cāļa medaljoniem

25min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Cepti ziemas dārzeņi

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmīgie rīsi ar sterleti

30min • Vidēji grūti