Divdaļīgs ābolu saldais

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • āboli
     
  • medus
     5 ĒK
  • ziedputekšņi
      pēc garšas
  • viskijs
      pēc garšas

Krēmam:

  • biezpiens
     1 paciņa
  • citronmelise
     0,5 sauja
  • skābais krējums
     200 g
  • medus
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nogriez āboliem apakšējo daļu, lai tie smuki stāv. Kārto ābolus uz pannas un cep tos. Kad no āboliem sāk izdalīties sula, lej tiem pa virsu medu.

Lai pastiprinātu medus garšu, pieliec arī ziedputekšņus. Kad āboli jau gandrīz gatavi, pielej tiem klāt viskiju. Āboli ir gatavi tad, kad ir mīksti, bet nav izjukuši.

Biezpiena krēmam- izberz caur sietu biezpienu, pievieno tam klāt mazliet mērcītes, kurā cepas āboli, pieliec skābo krējumu, saberztu citronmelisi, sajauc visu kopā.

Kārto uz šķīvja ābolus, pa virsu liec biezpiena krēmu. Gardi un veselīgi!

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!