Divdaļīgs ābolu saldais

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Divdaļīgs ābolu saldais

Sastāvdaļas

Deserts

  • Āboli
      pēc izvēles
  • Medus
     5 ēdamk.
  • Ziedputekšņi
      pēc garšas
  • Viskijs
      pēc garšas

Krēms

  • Biezpiens
     180 g
  • Citronmelise
     0.5 sauja (-s)
  • Skābais krējums
     200 g
  • Medus
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nogriez āboliem apakšējo daļu, lai tie smuki stāv. Kārto ābolus uz pannas un cep tos. Kad no āboliem sāk izdalīties sula, lej tiem pa virsu medu.

Lai pastiprinātu medus garšu, pieliec arī ziedputekšņus. Kad āboli jau gandrīz gatavi, pielej tiem klāt viskiju. Āboli ir gatavi tad, kad ir mīksti, bet nav izjukuši.

Biezpiena krēmam - izberz caur sietu biezpienu, pievieno tam klāt mazliet mērcītes, kurā cepas āboli, pieliec skābo krējumu, saberztu citronmelisi, sajauc visu kopā.

Kārto uz šķīvja ābolus, pa virsu liec biezpiena krēmu. Gardi un veselīgi!

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes