Dzirkstošā aukstā zupa

  • Gatavošana 17min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Zupa

  • Kefīrs
     1.5 L
  • Marinētas bietes
     500 g
  • Garais gurķis
     1 gabali
  • Redīsi
     6 gabali
  • Dižonas sinepes
     1 Tējkarotes
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Loki
     2 šķipsniņa (-s)
  • Minerālūdens
     50 ml

Pasniegšanai

  • Olas
      pēc garšas
  • Dilles
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ieliek olas katlā, uzlej ūdeni, lai tas nosedz olas. Uzsilda līdz vārīšanai un vāra 10 minūtes. Izņem olas un ieliek aukstā ūdens vannā, lai vieglāk nolobīt.

Sagatavo sastāvdaļas – sagriež gurķi un redīsus (ripiņās), smalki sagriež lociņus.

Katlā ielej kefīru, pievieno visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisa. Minerālūdeni var pievienot arī vairāk kā 50 ml – ja nevēlās tik biezu zupu.

Pasniedz zupu ar pārgrieztu uz pusēm novārīto olu un pārbērtu ar sagrieztām dillēm.

Saistītās receptes

Leftover vistas zupa

35min • Viegli
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Kartupeļu un sēņu krēmzupa

45min • Vidēji grūti

Gnocchi ar pesto

20min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes