Elegantie siļķu salāti

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Elegantie siļķu salāti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     4 gab.
  • Siļķu filejas gabaliņi eļļā
     1 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Marinēti gurķi
     4 gabali
  • Olas
     3 gab.
  • Āboli
     2 gab.
  • Valrieksti
     200 g
  • Skābais krējums (25%)
     150 g
  • Provansas majonēze
     150 g
  • Ābolu etiķis
     2 ēdamk.
  • Piecu piparu maisījums
     0.5 tējk.
  • Mārrutki
     2 ēdamk.
  • Sinepes
     1 ēdamk.
  • Dilles
     1 ēdamk.
  • Lapu salāti
      katram šķīvim, lai izveidotu bāzi
  • Loki
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lielā bļodā samaisi lielus vārītus kartupeļus (sagrieztus kubiciņos), siļķi (sagrieztu mazākos gabaliņos), sīpolu (sīki sakapātu), marinētos gurķus (sīki sakapātus), ābolus (sakapātus), vārītas olas (sakapātas), trīs ēdamkarotes sakapātu diļļu un lociņu, un sasmalcinātus valriekstus.

Atsevišķā mazākā trauciņā samaisi skābo krējumu, majonēzi, etiķi, piparus, mārrutkus un sinepes.

Pievieno salātiem un rūpīgi samaisi.

 

Uz četriem šķīvjiem izklāj salātu lapas.

Sadali siļķu salātus četrās porcijās, kārto uz salātu lapām.

Pārkaisi ar sakapātām dillēm un lociņiem, un veselajiem valriekstiem.

 

Padoms: ja vēlies, košākai krāsai vari pievienot salātiem vienu lielu vārītu, rīvētu bieti.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Baklažāni itāļu gaumē

1h • Vidēji grūti