Elegantie siļķu salāti

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Elegantie siļķu salāti
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     4 gabali
  • Siļķu filejas gabaliņi eļļā
     1 gab.
  • Sīpols
     1 gabali
  • Marinēti gurķi
     4 gabali
  • Olas
     3 gab.
  • Āboli
     2 gabali
  • Valrieksti
     200 g
  • Skābais krējums (25%)
     150 g
  • Provansas majonēze
     150 g
  • Ābolu etiķis
     2 Ēdamkarote
  • Piecu piparu maisījums
     0.5 Tējkarotes
  • Mārrutki
     2 Ēdamkarote
  • Sinepes
     1 Ēdamkarote
  • Dilles
     1 Ēdamkarote
  • Lapu salāti
      katram šķīvim, lai izveidotu bāzi
  • Loki
     1 Ēdamkarote

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lielā bļodā samaisi lielus vārītus kartupeļus (sagrieztus kubiciņos), siļķi (sagrieztu mazākos gabaliņos), sīpolu (sīki sakapātu), marinētos gurķus (sīki sakapātus), ābolus (sakapātus), vārītas olas (sakapātas), trīs ēdamkarotes sakapātu diļļu un lociņu, un sasmalcinātus valriekstus.

Atsevišķā mazākā trauciņā samaisi skābo krējumu, majonēzi, etiķi, piparus, mārrutkus un sinepes.

Pievieno salātiem un rūpīgi samaisi.

 

Uz četriem šķīvjiem izklāj salātu lapas.

Sadali siļķu salātus četrās porcijās, kārto uz salātu lapām.

Pārkaisi ar sakapātām dillēm un lociņiem, un veselajiem valriekstiem.

 

Padoms: ja vēlies, košākai krāsai vari pievienot salātiem vienu lielu vārītu, rīvētu bieti.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Gandrīz ideālu vakariņu uzkoda

4h 45min • Vidēji grūti

Sēņu-siera kesadilja

15min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Tunča maize

15min • Viegli