Fantastiskās ķilavmaizītes

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Fantastiskās ķilavmaizītes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Maizītes

  • Rudzu maize “Lielezers”
     6 šķēlīte (-s)
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Marinētās brētliņu filejas Vīra buča
     125 g

Marināde

  • Sojas mērce
     1 ēdamk.
  • Cukurs
     0.5 tējk.
  • Rīsu etiķis
     1 tējk.

Garnēšanai

  • Krēmsiers
     100 g
  • Mārrutki
     1 tējk.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Eļļa
      cepšanai
  • Upeņu sula
     200 ml
  • Cukurs
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

No katras maizes šķēles izspied 2 aplīšus uzkodu formā un apcep sviestā, tad ierīvē ar ķiploku un uzkaisi sāli.
Brētliņu filejas nosusini papīra dvielī un liec ar ādu uz augšu.
Sajauc marinādi un apzied brētliņas un apdedzini ar liesmu.
Sīpolu ar visu mizu pārgriez uz pusi un apcep pannā ar eļļu, līdz tas dalās pa kārtām.
Citā katliņā novāri uz pusi upeņu sulu ar cukuru.
Liec sulā sīpolus un atstāj garšām savilkties tajos.
Kārto maizītes, liekot virsū visas sastāvdaļas.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes