Fish & Chips

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Fish & Chips
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Baltā zivs
     220 g
  • Olas
     1 gab.
  • Ledusauksts ūdens
     50 ml
  • Kartupeļu ciete
     2 ēdamk.
  • Kviešu milti
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Eļļa fritēšanai
     
  • Saldēti kartupeļi frī Rimi
     250 g
  • Zaļie zirnīši Rimi
     100 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē eļļu līdz 180°C.

Zivs fileju panē miltos.

Olu baltumu sajauc ar ūdeni, kartupeļu cieti, miltiem, sāli un maisa, līdz izveidojas skābajam krējumam līdzīga masa.

Zivi pamērcē mīklā un lēni liek uzkarsētajā eļļā. Cep, līdz ir gatava, aptuveni 2-3 min (līdz kļuvusi zeltaina un kraukšķīga).

Fritē arī kartupeļus un pasniedz ar uzsildītiem zaļajiem zirnīšiem un savu iecienīto mērci.

Saistītās receptes

Sparģeļi ar mocarellu

10min • Viegli

Baklažānu un tomātu sacepums

55min • Vidēji grūti

Risoto ar dārzeņiem

35min • Vidēji grūti

Lingvini ar krēmīgām mīdijām

20min • Vidēji grūti