Sastāvdaļas
-
Baltā zivs220 g
-
Olas1 gab.
-
Ledusauksts ūdens50 ml
-
Kartupeļu ciete2 Ēdamkarote
-
Kviešu milti1 Ēdamkarote
-
Sāls1 Tējkarotes
-
Eļļa fritēšanai
-
Saldēti kartupeļi frī Rimi250 g
-
Zaļie zirnīši Rimi100 g
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē eļļu līdz 180°C.
Zivs fileju panē miltos.
Olu baltumu sajauc ar ūdeni, kartupeļu cieti, miltiem, sāli un maisa, līdz izveidojas skābajam krējumam līdzīga masa.
Zivi pamērcē mīklā un lēni liek uzkarsētajā eļļā. Cep, līdz ir gatava, aptuveni 2-3 min (līdz kļuvusi zeltaina un kraukšķīga).
Fritē arī kartupeļus un pasniedz ar uzsildītiem zaļajiem zirnīšiem un savu iecienīto mērci.
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Pīrāgi
Smūtiji
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Mājās gatavota maize