Fokača

  • Gatavošana 1h 40min
  • Vidēji grūti
Fokača
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Ūdens
     190 ml
  • Sāls
     7 g
  • Cukurs
     1 Tējkarotes
  • Milti
     310 g
  • Dzīvais raugs
     12 g
  • Olīveļļa
      pēc garšas
  • Saulē kaltēti tomāti
     50 g
  • Kaperi
     50 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Rozmarīns
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Visas sausās lietas mīklai sasver, tad liek maizes mīcītājā vai bļodā un izmaisa, lai sajaucas.

Tad pievieno ūdeni un nedaudz olīveļļu un izmīci aptuveni 10 minūtes.

Tad liec bļodā pārklājot ar pārtikas plēvi vai dvieli. Atstāj uz stundu istabas temperatūrā, lai uzbriest.

Tikmēr smalkāk sagriez tomātus, kaperus un ķiplokus.

Rozmarīnam noplūkā lapiņas un jauc kopā ar tomātiem, kaperiem un ķiploku, pievienojot olīveļļu.

Kad maize uzrūgusi, tad to liec uz galda miltos un ar mīklas rulli izrullē aptuveni 2 cm biezu. Ar pirkstiem izspaidi vietām caurumus, tad to noliec uz 10 minūtēm atpūsties.

Tomātu masu liec pāri mīklai, tad to liec krāsnī 180 grādos uz 15-20 minūtēm.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes