Fokača

  • Gatavošana 1h 40min
  • Vidēji grūti
Fokača
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Ūdens
     190 ml
  • Sāls
     7 g
  • Cukurs
     1 tējk.
  • Milti
     310 g
  • Dzīvais raugs
     12 g
  • Olīveļļa
      pēc garšas
  • Saulē kaltēti tomāti
     50 g
  • Kaperi
     50 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Rozmarīns
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Visas sausās lietas mīklai sasver, tad liek maizes mīcītājā vai bļodā un izmaisa, lai sajaucas.

Tad pievieno ūdeni un nedaudz olīveļļu un izmīci aptuveni 10 minūtes.

Tad liec bļodā pārklājot ar pārtikas plēvi vai dvieli. Atstāj uz stundu istabas temperatūrā, lai uzbriest.

Tikmēr smalkāk sagriez tomātus, kaperus un ķiplokus.

Rozmarīnam noplūkā lapiņas un jauc kopā ar tomātiem, kaperiem un ķiploku, pievienojot olīveļļu.

Kad maize uzrūgusi, tad to liec uz galda miltos un ar mīklas rulli izrullē aptuveni 2 cm biezu. Ar pirkstiem izspaidi vietām caurumus, tad to noliec uz 10 minūtēm atpūsties.

Tomātu masu liec pāri mīklai, tad to liec krāsnī 180 grādos uz 15-20 minūtēm.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sātīgā fokača

5h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaļās vafeles

30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Baklažāni itāļu gaumē

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Augļu groziņš

1h • Vidēji grūti