Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Franču sīpolu zupa
-
Gatavošana 55min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
-
Olīveļļa1 ēdamk.
-
Sīpoli6 gab.
-
Brūnais cukurs2 ēdamk.
-
Vorčesteras mērce1.5 tējk.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Sviests1 ēdamk.
-
Milti2 ēdamk.
-
Protvīns vai šerijs200 ml
-
Buljons1.5 L
-
Svaigs timiāns2 zariņi
-
Lauru lapa1 gab.
-
Melnie piparipēc garšas
-
Sālspēc garšas
-
Grauzdēta franču bagete16 šķēles
-
Edames siers (rīvēts)230 g
-
Mocarella siers (rīvēts)230 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Franču sīpolu zupa
Katlā uzkarsē olīveļļu.
Sīpolus nomizo, sagriez uz pusēm un puses plānās šķēlītēs.
Katlā pievieno sagrieztus sīpolus, brūno cukuru un vorčesteras mērci.
Samaisi un sautē, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi.
Pievieno caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku un samaisi.
Pievieno sviestu un miltus, un atkal samaisi.
Pievieno vīnu un buljonu.
Liec timiānu, lauru lapu, piparus un sāli un visu vāri.
Kad zupa gatava, izņem timiāna zariņus un lauru lapu.
Pildi karstumizturīgos traukos, pa virsu liekot grauzdētas maizes šķēles un abu veidu sierus.
Liec cepeškrāsnī, kamēr siers izkusis.
Pasniedz.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.