Franču sīpolu zupa

  • Gatavošana 55min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Sīpoli
     6 gab.
  • Brūnais cukurs
     2 ēdamk.
  • Vorčesteras mērce
     1.5 tējk.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sviests
     1 ēdamk.
  • Milti
     2 ēdamk.
  • Protvīns vai šerijs
     200 ml
  • Buljons
     1.5 L
  • Svaigs timiāns
      2 zariņi
  • Lauru lapa
      1 gab.
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Grauzdēta franču bagete
      16 šķēles
  • Edames siers (rīvēts)
     230 g
  • Mocarella siers (rīvēts)
     230 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā uzkarsē olīveļļu.
Sīpolus nomizo, sagriez uz pusēm un puses plānās šķēlītēs.
Katlā pievieno sagrieztus sīpolus, brūno cukuru un vorčesteras mērci.
Samaisi un sautē, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi.
Pievieno caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku un samaisi.
Pievieno sviestu un miltus, un atkal samaisi.
Pievieno vīnu un buljonu.
Liec timiānu, lauru lapu, piparus un sāli un visu vāri.
Kad zupa gatava, izņem timiāna zariņus un lauru lapu.
Pildi karstumizturīgos traukos, pa virsu liekot grauzdētas maizes šķēles un abu veidu sierus.
Liec cepeškrāsnī, kamēr siers izkusis.
Pasniedz.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Ramen laša zupa

40min • Vidēji grūti

Karaliskie ogu salāti

20min • Viegli

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti