Frikadeļu zupa itāļu gaumē

  • Gatavošana 50min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Frikadeles

  • Liellopu maltā gaļa
     125 g
  • Maltā cūkgaļa
     125 g
  • Baltmaizes drupačas
     25 g
  • Pētersīļi
     5 g
  • Oregano
     1 Tējkarotes
  • Parmezāna siers
     25 g
  • Ola
     1 gab.
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Pipari
     0.5 Tējkarotes
  • Olīveļļa
     1 Ēdamkarote

Zupa

  • Olīveļļa
     1 Ēdamkarote
  • Burkāni
     90 g
  • Sīpoli
     1 gabali
  • Selerijas
      1 kāts
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Vistas gaļas buljons
     1.5 L
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Pērļu grūbas
     100 g
  • Spināti
     80 g

Pasniegšanai

  • Parmezāna siers
      pēc izvēles

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lielā bļodā liek liellopa un cūkgaļas malto gaļu.

Pievieno maizi, pētersīļus, oregano, parmezānu, olu, 1 tējk. sāls un ½ tējk. piparu. Samaisa.

Izveido frikadeles bumbiņas.

Uz pannas sakarsē olīveļļu un cep frikadeles, līdz tās kļūst brūnas (aptuveni 4 minūtes, ik pa laikam tās apveļot). Noliek malā.

Lielā katlā sakarsē eļļu. Pievieno sīpolus, seleriju un burkānus, sautē, līdz tie kļūst mīksti (6-8 min). 

Tad pievieno ķiploku un sautē vēl 1 min.
 

Pievieno vistas buljonu, sāli, piparus un silda līdz sāk burbuļot.

Tad pievieno pastu un frikadeles, samazina uguni un ļauj sutināties apmēram 10 min vai līdz pasta ir gatava. 

Pievieno spinātus, apmaisa un noslēdz uguni.
 

Pasniedz pārkaisītu ar parmezāna sieru.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Svaiga pasta ar pīles ragū

5h 40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Liellopa zupa ar sarkanvīnu

2h • Vidēji grūti