Fritatta jeb olu sacepums ar sēnēm un šķiņķi

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Fritatta jeb olu sacepums ar sēnēm un šķiņķi

Sastāvdaļas

  • Šampinjoni
     160 g
  • Cūkgaļas šķiņķis
     100 g
  • Spināti
     100 g
  • Olas Rimi, kūtī dētas
     8 gab.
  • Siers
     40 g
  • Olīvu izspaidu eļļa Rimi Smart
     2 ēdamk.
  • Sāls, pipari
     

Pasniegšanai

  • Grieķu jogurts bez piedevām Rimi
     400 g
  • Mazais lauku gurķis
     1 gab.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Zaļumi (dilles, piparmētra)
     
  • Sāls, pipari
     
  • Olīveļļa
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sātīgs un viegli pagatavojams olu sacepums ar sēnēm un šķiņķi – ideāli piemērots brokastīm.

Šampinjonus sagriez šķēlēs un šķiņķi nelielos gabalos.

Uz plīts uzsildi pannu (izvēlies tādu, kuru var likt cepeškrāsnī), pievieno eļļu un apcep šampinjonus. Pannā pievieno šķiņķi un nedaudz apcep.

Noslēgumā pievieno spinātus un sildi līdz tie nedaudz saplok.

Bļodā iesit olas, pievieno nedaudz sāli un sakul. Olu masu lej pannā pāri apceptajām sastāvdaļām. Pārkaisi ar sarīvētu sieru un liec cepeškrāsnī.

Cep 190 grādos 10 – 12 minūtes.

Pagatavo mērci. Nomizo gurķi, sagriez mazos gabaliņos un liec bļodā.

Pievieno sarīvētu ķiploku, bezpiedevu jogurtu, sasmalcinātus zaļumus, garšvielas un visu kārtīgi samaisi. Fritattu uzmanīgi izcel no pannas un pasniedz ar mērci.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pica bez mīklas

40min • Viegli