Gaļas bumbiņas ar fritētiem burkāniem

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Gaļas bumbiņas ar fritētiem burkāniem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Maltā cūkgaļa Rimi
     500 g
  • Rīvmaize
     120 g
  • Ola
     1 gab.
  • Saldais krējums
     400 g
  • Zaļie zirnīši
     80 g
  • Tomātu mērce
     60 g
  • Sāls
     1 ēdamk.

Piedevas

  • Burkāni
     6 gab.
  • Eļļa
      fritēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Malto gaļu sajauc ar garšvielām, rīvmaizi un olu. Izveido gaļas bumbiņas vēlamajā izmērā.

Uz pannas izkausē sviestu un cep bumbiņas.

Maisot pievieno tomātu mērci, zirnīšus un saldo krējumu.

Nedaudz uzvāra un pasniedz ar fritētiem burkāniem, kurus pēc fritēšanas pārkaisa ar sāli.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes