Garneļu čili ar plakanmaizi

  • Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti
Garneļu čili ar plakanmaizi
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Plakanmaize

  • Pašbriestošie milti (+ apkaisīšanai)
     220 g
  • Silts ūdens
     105 g
  • Olīveļļa
      5 g + 20 ml apcepšanai
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Garneles

  • Nevārītas garneles
     300 g
  • Gī sviests Rimi Planet
     1 ēdamk.

Mērce

  • Ponzu mērce
     50 ml
  • Sweet chili mērce
     70 ml
  • Ķiploks (izpiests caur ķiplokspiedi)
     1 daiva (-s)
  • Pētersīļi (sakapāti)
     1 sauja (-s)
  • Svaigs ingvers (rīvēts)
     1 tējk.
  • Citronzāle (sakapāta)
     1 tējk.

Papildinājumi

  • Kraukšķīgi salāti (pēc izvēles)
     2 sauja (-s)
  • Fenhelis (plāni sagriezts)
     1 sauja (-s)
  • Marinēts ingvers
     2 tējk.
  • Svaigu piparmētru lapas
     1 sauja (-s)
  • Citrons
     2 daiva (-s)
  • Kvalitatīva majonēze
     2 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Garneļu čili ar plakanmaizi

Sajauc plakanmaizes sastāvdaļas un mīklu sadali divās vienādās daļās.
Izveido apaļu pankūku 2–3 cm biezumā.
Apcep olīveļļā uz mēreni sakarsētas pannas 2 minūtes no katras puses.
Sajauc visas garneļu mērces sastāvdaļas.
Sviestā apcep garneles (2min.).
Pievieno mērci un karsē vēl minūti.
Apsmērē maizes ar majonēzi, pievieno salātus, fenheli un marinētu ingveru, pa virsu liec garneles un pārkaisi ar piparmētru.
Pievieno svaigu citrona sulu.

Līdzīgas receptes

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Cepti ziemas dārzeņi

30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti