Garneļu čili ar plakanmaizi

  • Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti
Garneļu čili ar plakanmaizi
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Plakanmaize

  • Pašbriestošie milti (+ apkaisīšanai)
     220 g
  • Silts ūdens
     105 g
  • Olīveļļa
      5 g + 20 ml apcepšanai
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Garneles

  • Nevārītas garneles
     300 g
  • Gī sviests Rimi Planet
     1 ēdamk.

Mērce

  • Ponzu mērce
     50 ml
  • Sweet chili mērce
     70 ml
  • Ķiploks (izpiests caur ķiplokspiedi)
     1 daiva (-s)
  • Pētersīļi (sakapāti)
     1 sauja (-s)
  • Svaigs ingvers (rīvēts)
     1 tējk.
  • Citronzāle (sakapāta)
     1 tējk.

Papildinājumi

  • Kraukšķīgi salāti (pēc izvēles)
     2 sauja (-s)
  • Fenhelis (plāni sagriezts)
     1 sauja (-s)
  • Marinēts ingvers
     2 tējk.
  • Svaigu piparmētru lapas
     1 sauja (-s)
  • Citrons
     2 daiva (-s)
  • Kvalitatīva majonēze
     2 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sajauc plakanmaizes sastāvdaļas un mīklu sadali divās vienādās daļās.
Izveido apaļu pankūku 2–3 cm biezumā.
Apcep olīveļļā uz mēreni sakarsētas pannas 2 minūtes no katras puses.
Sajauc visas garneļu mērces sastāvdaļas.
Sviestā apcep garneles (2min.).
Pievieno mērci un karsē vēl minūti.
Apsmērē maizes ar majonēzi, pievieno salātus, fenheli un marinētu ingveru, pa virsu liec garneles un pārkaisi ar piparmētru.
Pievieno svaigu citrona sulu.

Saistītās receptes

Sparģeļi ar mocarellu

10min • Viegli

Tomātu - rikotas tarte

55min • Vidēji grūti

Baklažānu un tomātu sacepums

55min • Vidēji grūti

Pica Capriciosa

15min • Viegli

Risoto ar dārzeņiem

35min • Vidēji grūti
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-vaikalā.