Garneļu kreole ar rīsiem

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Garneļu kreole ar rīsiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Atkausētas garneles
     300 g
  • Sviests
     2 Ēdamkarote
  • Paprika oranžā
     1 gabali
  • Sīpols
     1 gabali
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Milti
     2 Ēdamkarote
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Timiāns
     0.5 Tējkarotes
  • Malta paprika
     1 Tējkarotes
  • Kajēnas pipari
     1 Tējkarotes
  • Tomāti savā sulā
     200 g
  • Rīsi
     400 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Novāri rīsus, kā norādīts uz iepakojuma.

Sagriez kubiņos papriku un sīpolu, sakapā ķiploku.

Samaisi sāli, timiānu, saldās paprikas pulveri un Kajēnas piparus.

 

Pannā sakarsē sviestu, pievieno papriku, sīpolu un ķiploku, sautē 2 minūtes. 

Tad liec klāt miltus ar garšvielām un plaucē 1 minūti, intensīvi maisot, lai neveidojas kunkuļi. 

Pievieno samaltus tomātus savā sulā. 

Tiklīdz mērce sāk vārīties, liec tajā garneles un sautē vēl aptuveni 1 minūti. 

Gatavo kreoli pasniedz siltu ar rīsiem.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risoto ar sparģeļiem

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nicas salāti ar apceptu tunzivi

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tagliatelle ar mīdijām

20min • Vidēji grūti