Garneļu kreole ar rīsiem

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Garneļu kreole ar rīsiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Atkausētas garneles
     300 g
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Paprika oranžā
     1 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Milti
     2 ēdamk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Timiāns
     0.5 tējk.
  • Malta paprika
     1 tējk.
  • Kajēnas pipari
     1 tējk.
  • Tomāti savā sulā
     200 g
  • Rīsi
     400 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Novāri rīsus, kā norādīts uz iepakojuma.

Sagriez kubiņos papriku un sīpolu, sakapā ķiploku.

Samaisi sāli, timiānu, saldās paprikas pulveri un Kajēnas piparus.

 

Pannā sakarsē sviestu, pievieno papriku, sīpolu un ķiploku, sautē 2 minūtes. 

Tad liec klāt miltus ar garšvielām un plaucē 1 minūti, intensīvi maisot, lai neveidojas kunkuļi. 

Pievieno samaltus tomātus savā sulā. 

Tiklīdz mērce sāk vārīties, liec tajā garneles un sautē vēl aptuveni 1 minūti. 

Gatavo kreoli pasniedz siltu ar rīsiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risotto ar pikšu

1h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmīgie rīsi ar sterleti

30min • Vidēji grūti