Garneļu souvlaki

  • Gatavošana 1h 5min
  • Viegli
Garneļu souvlaki
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Lielās pitas maizes
     4 gabali
  • Vārītas mazas garneles
     250 g
  • Pētersīļi
     1 Ēdamkarote
  • Gurķis
     250 g
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Grieķu jogurts
     200 g
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Paipalu olas
     8 gab.
  • Sarkanie sīpoli
     2 gabali
  • Citrona sula
     30 ml
  • Citrona miziņa
     0.25 gabali
  • Spinātu lapas
     2 sauja (-s)
  • Demerara cukurs
     1 Ēdamkarote
  • Olīveļļa Extra Virgin
     4 Ēdamkarote
  • Feta
     120 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Garnelītes samaisi ar sakapātiem pētersīļiem, sāli, pipariem un 1 ēd. k. olīveļļas un noliec ledusskapī. 

Gurķi (ļoti smalki sakapātu) samaisi ar tējkaroti sāls un liec sietā uz 1 stundu, lai notek.

Tad nospied lieko šķidrumu, liec traukā, pievieno ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi), jogurtu, sāli, piparus un 1 ēd. k. olīveļļas. 

Samaisi un liec ievilkties. Katlā uzvāri ūdeni, kad tas burbuļo, ieliec sīpolu (sagrieztu plānās šķēlītēs), paturot 30 sekundes, nokās. 

Liec aukstā ūdenī, lai atdziest, un atkal nokās. 

Samaisi kopā ar spinātiem, cukuru, citrona sulu un tā miziņu (smalki sarīvētu), un pārpalikušo olīveļļu. 

Pasniedz: uz pitas maizes liec spinātus, garneles, mērci, novārītām olas un fetas sieru (sadrupinātu).

Saistītās receptes

Ābolu burgers

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sālīta makrele

24h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tagliatelle ar mīdijām

20min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laša tartars ar paipalu olām

1h • Vidēji grūti