Garneļu souvlaki

  • Gatavošana 1h 5min
  • Viegli
Garneļu souvlaki
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Lielās pitas maizes
     4 gabali
  • Vārītas mazas garneles
     250 g
  • Pētersīļi
     1 ēdamk.
  • Gurķis
     250 g
  • Sāls
     1 tējk.
  • Grieķu jogurts
     200 g
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Paipalu olas
     8 gab.
  • Sarkanie sīpoli
     2 gab.
  • Citrona sula
     30 ml
  • Citrona miziņa
     0.25 gab.
  • Spinātu lapas
     2 sauja (-s)
  • Demerara cukurs
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     4 ēdamk.
  • Feta
     120 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Garnelītes samaisi ar sakapātiem pētersīļiem, sāli, pipariem un 1 ēd. k. olīveļļas un noliec ledusskapī. 

Gurķi (ļoti smalki sakapātu) samaisi ar tējkaroti sāls un liec sietā uz 1 stundu, lai notek.

Tad nospied lieko šķidrumu, liec traukā, pievieno ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi), jogurtu, sāli, piparus un 1 ēd. k. olīveļļas. 

Samaisi un liec ievilkties. Katlā uzvāri ūdeni, kad tas burbuļo, ieliec sīpolu (sagrieztu plānās šķēlītēs), paturot 30 sekundes, nokās. 

Liec aukstā ūdenī, lai atdziest, un atkal nokās. 

Samaisi kopā ar spinātiem, cukuru, citrona sulu un tā miziņu (smalki sarīvētu), un pārpalikušo olīveļļu. 

Pasniedz: uz pitas maizes liec spinātus, garneles, mērci, novārītām olas un fetas sieru (sadrupinātu).

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti