Garšaugos cepta varavīksnes forele ar kuskusu un tomātiem

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Garšaugos cepta varavīksnes forele ar kuskusu un tomātiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Forele

  • Varavīksnes forele
     2 gab.
  • Mīksts sviests
     2 ēdamk.
  • Lauru lapas
      1 gab.
  • Timiāns
      1 zariņš
  • Dilles
      2-4 kātiņi
  • Citrons
     1 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Kuskusa maisījums ar kariju
     200 g
  • Tomāti Mežvidi
     2 gab.
  • Bazilika lapiņas
      10 gab.
  • Olīveļļa
     1 tējk.
  • Vīna etiķis
     0.5 tējk.
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vasarīgs loms!

Pirms liec zivi uz grila, neaizmirsti to nosusināt papīra dvielī, lai tā ir pavisam sausa. Tad ieeļļo zivi, lai grilējoties āda nepieliptu pie restēm. Grilē 5 minūtes ar ādu uz leju, tad īsu brīdi apgriez uz otru pusi. Ja tomēr gadās, ka āda pielīp pie restēm, tad ņem to nost pašā pēdējā brīdī, tādējādi tā atdalīsies daudz vieglāk.

Varavīksnes foreles ierīvē ar mīkstu sviestu no ārpuses un iekšpuses. Pievieno garšaugus, citrona šķēlītes, sāli un piparus. Sakarsē cepeškrāsni 175 grādus karstu un liec cepties zivis uz 12–15 minūtēm.

Uzbriedini kuskusu. Aplej kuskusu ar aptuveni 50 ml vāroša ūdens, samaisi un apklāj ar lina dvielīti vai uzliec vāku. Briedināšanu atkārto vismaz 3 reizes.

Tomātus sagriez, pievieno baziliku, etiķi, olīveļļu un piparus, samaisi un pasniedz kopā ar zivi un kuskusu.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risotto ar pikšu

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli