Sastāvdaļas
-
Spaghetti200 g
-
Žāvēta gaļa120 g
-
Ķiploki3 daiva (-s)
-
Baziliks20 g
-
Pētersīļi10 g
-
Olas dzeltenumi3 gab.
-
Parmezāns40 g
-
Jūras sālspēc garšas
-
Svaigi malti melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Garšaugu carbonara
Sakarsē pannā eļļu, liec tajā gaļu (mazos kubiņos) un cep 5 minūtes.
Tad samazini liesmu, pievieno ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi), smalki sakapātus garšaugus un sautē 10 minūtes.
10 minūtes, pirms mērce gatava, vārošā sālsūdenī liec pastu un vāri, līdz tā gatava, tad nokās.
Tikmēr bļodā sajauc olas ar sāli, pipariem un pusi siera (smalki sarīvēta).
Noņem pannu no liesmas, pielej 80 ml ūdens, kurā vārījusies pasta, pievieno pašu pastu un, visu laiku maisot, arī olas.
Liec traukos un pasniedz, uzberot smalki sarīvētu sieru un piparus.