Glazēta laša fileja

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Glazēta laša fileja
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Laša fileja
     1 gab.

Glazūrai

  • Medus
     2 ēdamk.
  • Saldā čili mērce
     2 ēdamk.
  • Citronu sula
     1 ēdamk.
  • Sojas mērce
     1 ēdamk.
  • Ķiploka granulas
     1 ēdamk.
  • Saldās parpikas pulveris
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sajauc visas glazūras sastāvdaļas, nogaršo; ja vēlies skābāku vai sāļāku, droši vari pievienot vairāk skābuma vai sāļuma.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem grila režīmā.

Ar otu apsmērē laša fileju ar vienu glazūras kārtu un liec cepties uz otrā plaukta no augšas.

Laša fileja jāgatavo vidēji 20–25 minūtes, tāpēc ik pēc 4–5 minūtēm uzsmērē ar otu vēl nedaudz glazūras, līdz visa glazūra beigusies un fileja izcepusies.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmīgie rīsi ar sterleti

30min • Vidēji grūti