Granola ar jogurtu

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Granola ar jogurtu
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Granola

  • Auzu pārslas
     250 g
  • Mandeles
     100 g
  • Linsēklas
     30 g
  • Kļavu sīrups
     50 ml
  • Mandeļu eļļa
     50 ml
  • Apelsīna miza
      pēc garšas
  • Vaniļa
      pēc garšas
  • Ingvers malts
      pēc garšas
  • Sāls
      šķipsniņa
  • Žāvētas dzērvenes, ķirši vai cidonijas
      pēc garšas

Pasniegšana

  • Jogurts bez piedevām
     600 g
  • Saldētas ogas
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 140 grādiem.

Izklāj ar cepamo papīru divas cepamās pannas.

 

Sablendē auzu pārslas, lai tās ir vidēji rupja maluma. 

Ieber bļodā pārslas, mandeles (vidēji smalki sakapātas), linsēklas, pielej sīrupu, eļļu un visu ar rokām samaisi, lai eļļa un sīrups pārklāj auzas un riekstus. 

Ieber pannā, izlīdzini un cep 45–50 minūtes, ik pa laikam apmaisot, jo malās maisījums ātrāk apbrūnēs. 

Kad granola ir sagrauzdējusies, izņem to no krāsns un pilnībā atdzesē. 

Liec aizvākojamās burkās un pasniedz, kad vēlies.

 

Pasniedz, liekot bļodā jogurtu, virsū granolu, ogas un, ja vēlies, medu vai sīrupu.

Granola pietiks arī citām dienām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti

Fritata ar dārzeņiem

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaļās vafeles

30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Baklažāni itāļu gaumē

1h • Vidēji grūti