Grauzdēts ķirbis ar mandelēm, fetas sieru un raudeni

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Grauzdēts ķirbis ar mandelēm, fetas sieru un raudeni

Sastāvdaļas

  • Ķirbis (muskata)
     1 kg
  • Kartupeļi
     600 g
  • Olīveļļa
     2 Ēdamkarote
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Čili pulveris
     0.5 Tējkarotes
  • Sarkanais sīpols
     1 gabali
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Raudene
     3 Šķipsniņa
  • Nomizotas mandeles
     50 g
  • Paprika
     150 g
  • Fetas siers
     150 g
  • Bezpiedevu jogurts
     200 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225 °C un ieliec tajā cepešpannu.

pārgriez ķirbi uz pusēm un iztīri no sēklām. Ķirbi un kartupeļus sagriez gabaliņos. Sajauc ar olīveļļu un pievieno pēc garšas sāli, piparus un čilli pulveri.

Novieto dārzeņus uz uzkarsētas cepešpannas un grauzdē tos cepeškrāsnī uz vidējās sliedes apmēram 15 minūtes.

Norauj no raudenes stublāja lapas un sasmalcini tās. Sajauc raudeni ar jogurtu un pievieno pēc garšas sāli un piparus.

Sīpolu un ķiploku nomizo un sasmalcini. Sajauc sīpolu, ķiploku un raudeni ar sāli un pipariem un uzlej uz cepešpannas kopā ar mandelēm un papriku. Virsū uzdrupini fetas sieru un grauzdē vēl 10 minūtes.

Grauzdētos dārzeņus sajauc ar spinātiem un servē ar jogurtu.

Saistītās receptes

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nicas salāti ar apceptu tunzivi

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Jērs rozmarīnā

3h 30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti