Grauzdēts ķirbis ar mandelēm, fetas sieru un raudeni

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Grauzdēts ķirbis ar mandelēm, fetas sieru un raudeni

Sastāvdaļas

  • Ķirbis (muskata)
     1 kg
  • Kartupeļi
     600 g
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Čili pulveris
     0.5 tējk.
  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Raudene
     3 šķipsniņa (-s)
  • Nomizotas mandeles
     50 g
  • Paprika
     150 g
  • Fetas siers
     150 g
  • Bezpiedevu jogurts
     200 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225 °C un ieliec tajā cepešpannu.

pārgriez ķirbi uz pusēm un iztīri no sēklām. Ķirbi un kartupeļus sagriez gabaliņos. Sajauc ar olīveļļu un pievieno pēc garšas sāli, piparus un čilli pulveri.

Novieto dārzeņus uz uzkarsētas cepešpannas un grauzdē tos cepeškrāsnī uz vidējās sliedes apmēram 15 minūtes.

Norauj no raudenes stublāja lapas un sasmalcini tās. Sajauc raudeni ar jogurtu un pievieno pēc garšas sāli un piparus.

Sīpolu un ķiploku nomizo un sasmalcini. Sajauc sīpolu, ķiploku un raudeni ar sāli un pipariem un uzlej uz cepešpannas kopā ar mandelēm un papriku. Virsū uzdrupini fetas sieru un grauzdē vēl 10 minūtes.

Grauzdētos dārzeņus sajauc ar spinātiem un servē ar jogurtu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pildīts kāposts

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti