Griķu brokastu vafeles

  • Gatavošana 12h 30min
  • Vidēji grūti
Griķu brokastu vafeles
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Svaigs raugs
     10 g
  • Ūdens
     30 ml
  • Kefīrs
     500 ml
  • Sviests
     60 g
  • Medus
     2 ēdamk.
  • Griķu milti
     400 g
  • Sāls
      šķipsniņa
  • Kanēlis
     0.5 tējk.
  • Ingvers malts
     0.25 tējk.
  • Soda
     1.5 tējk.
  • Olas
     2 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā samaisi remdenu ūdeni (ne karstu) ar raugu, lai tas pilnībā izšķīst, un atstāj uz 5 minūtēm, lai raugs aktivizējas.

Lielā bļodā lej kefīru, pievieno izkausētu vai atdzesētu sviestu, medu un aktivizēto raugu, samaisi.

Pieber miltus, sāli, garšvielas un iemaisi.

Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī uz 12 h.

No rīta izņem no ledusskapja.

Bļodā samaisi olu, pievieno mīklai kopā ar sodu un iemaisi, lai veidojas vienmērīga masa.

 

Sakarsē vafeļu pannu un cep, cik brūnas vafeles vēlies.

 

Pasniegšanai sagatavo piedevas, ko ēdīsi ar vafelēm, piemēram, pesto, avokado, salātus, dīgstus, kļavu sīrupu. 

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sportistu brokastis

10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kraukšķīgā omlete

15min • Viegli

Omletes mafini

30min • Viegli