Griķu brokastu vafeles

  • Gatavošana 12h 30min
  • Vidēji grūti
Griķu brokastu vafeles
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Svaigs raugs
     10 g
  • Ūdens
     30 ml
  • Kefīrs
     500 ml
  • Sviests
     60 g
  • Medus
     2 Ēdamkarote
  • Griķu milti
     400 g
  • Sāls
      šķipsniņa
  • Kanēlis
     0.5 Tējkarotes
  • Ingvers malts
     0.25 Tējkarotes
  • Soda
     1.5 Tējkarotes
  • Olas
     2 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā samaisi remdenu ūdeni (ne karstu) ar raugu, lai tas pilnībā izšķīst, un atstāj uz 5 minūtēm, lai raugs aktivizējas.

Lielā bļodā lej kefīru, pievieno izkausētu vai atdzesētu sviestu, medu un aktivizēto raugu, samaisi.

Pieber miltus, sāli, garšvielas un iemaisi.

Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī uz 12 h.

No rīta izņem no ledusskapja.

Bļodā samaisi olu, pievieno mīklai kopā ar sodu un iemaisi, lai veidojas vienmērīga masa.

 

Sakarsē vafeļu pannu un cep, cik brūnas vafeles vēlies.

 

Pasniegšanai sagatavo piedevas, ko ēdīsi ar vafelēm, piemēram, pesto, avokado, salātus, dīgstus, kļavu sīrupu. 

Saistītās receptes

Pildītās spinātu pankūkas

25min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vistas kebabs uz grila

20min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Omlete ar sparģeļiem

20min • Viegli

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti