Griķu cepumi

  • Gatavošana 35min
  • Vidēji grūti
Griķu cepumi
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Griķu milti
     150 g
  • Soda
     0.5 Tējkarotes
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Ola
     1 gab.
  • Cukurs
     150 g
  • Mīksts sviests
     115 g
  • Tumšā šokolāde
     100 g
  • Lazdu rieksti
     50 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Olu puto kopā ar cukuru, līdz pufīgai un baltai konsistencei.

Olām pievieno mīkstu sviestu, visu maisi līdz viendabīgai masai.

Sajauc kopā sodu, sāli un miltus un pievieno olām, visu maisi līdz viendabīgai masai.

Lazdu riekstus sagriez smalkāk, šokolādi salauz gabaliņos – visu pievieno iepriekš gatavotajai masai, izmaisi.

Liec nelielas bumbiņas uz cepampapīra un liec cepties krāsnī 190 grādos (10 minūtes).

Kad cepumi izcepušies, tad ļauj tiem atdzist.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Sparģeļu tartars

20min • Viegli
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes