Grilēta karūsa ar ziedkāpostu krēmu

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Grilēta karūsa ar ziedkāpostu krēmu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Karūsa

  • Karūsas (doradas)
     2 gab.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Melnie pipari
     1 tējk.

Krēms

  • Ziedkāposta galva (vidēji liela)
     1 gab.
  • Sviests
     80 g
  • Sāls
     0.5 tējk.

Pasniegšanai

  • Redīsi
     2 gabali

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lieliskām pusdienām vai vakariņām!

Redīsus sagriez plānās šķēlītēs un ieliec ledusaukstā ūdenī, lai tie kļūst kraukšķīgi kā čipsi.

Karūsas attīri, noskalo un nožāvē ar papīra dvieli. Ierīvē zivis ar sāli un olīveļļu, piparus kaisi tikai iekšpusē, lai, cepot zivis, tie no ārpuses neapdeg.

Liec zivis uz sakarsētas grila pannas vai uz grila restēm. Gatavojot uz grila, zivis būs jāgroza ik pēc 40 sekundēm, lai nepiedeg.

Uz grila pannas apcep zivis 1–2 minūtes no abām pusēm un tad liec cepeškrāsnī 180 grādos uz 14 minūtēm.

Ziedkāpostu sadali rozetēs, novāri mīkstu un pēc tam nokās. Blendera krūzē liec sviestu, pa virsu gatavos ziedkāpostus un samal krēmā. Pievieno sāli un iemaisi.

Pasniedz karūsu ar ziedkāpostu krēmu un kraukšķīgiem redīsiem.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Marinētas mīdijas un gailenes

25min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Njoki ar garnelēm un ikriem

40min • Vidēji grūti

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti