Grilēta karūsa ar ziedkāpostu krēmu

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Grilēta karūsa ar ziedkāpostu krēmu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Karūsa

  • Karūsas (doradas)
     2 gab.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Melnie pipari
     1 tējk.

Krēms

  • Ziedkāposta galva (vidēji liela)
     1 gab.
  • Sviests
     80 g
  • Sāls
     0.5 tējk.

Pasniegšanai

  • Redīsi
     2 gabali

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lieliskām pusdienām vai vakariņām!

Redīsus sagriez plānās šķēlītēs un ieliec ledusaukstā ūdenī, lai tie kļūst kraukšķīgi kā čipsi.

Karūsas attīri, noskalo un nožāvē ar papīra dvieli. Ierīvē zivis ar sāli un olīveļļu, piparus kaisi tikai iekšpusē, lai, cepot zivis, tie no ārpuses neapdeg.

Liec zivis uz sakarsētas grila pannas vai uz grila restēm. Gatavojot uz grila, zivis būs jāgroza ik pēc 40 sekundēm, lai nepiedeg.

Uz grila pannas apcep zivis 1–2 minūtes no abām pusēm un tad liec cepeškrāsnī 180 grādos uz 14 minūtēm.

Ziedkāpostu sadali rozetēs, novāri mīkstu un pēc tam nokās. Blendera krūzē liec sviestu, pa virsu gatavos ziedkāpostus un samal krēmā. Pievieno sāli un iemaisi.

Pasniedz karūsu ar ziedkāpostu krēmu un kraukšķīgiem redīsiem.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli

Skābeņu zupa

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti