Sastāvdaļas
-
Kukurūza vārīta4 gab.
-
Sviests40 g
Mērcei
-
Baltvīns70 ml
-
Saldais krējums200 ml
-
Krēmsiers100 g
-
Rīvēts cietais siers30 g
-
Sāls pēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Grilēta kukurūza ar siera mērci.
Vāri 6 minūtes.
Novārītās kukurūzas iztin no mizas un uzliec uz restēm, lai mitrums iztvaiko.
Ierīvē ar sviestu un uzgrilē.
Pagatavo mērci.
Mērču katliņā lej vīnu un novāri pusi, pielej saldo krējumu un nedaudz savāri.
Pievieno krēmsieru.
Noņem no karstuma un mērcē iejauc rīvētu cieto sieru.
Pasniedz kukurūzas ar siltu vai aukstu mērci.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.