Grilēta mencas fileja uz dēlīša

  • Gatavošana 15min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Mencas fileja
     400 g
  • Puravi
     1 gab.
  • Burkāni
     2 gab.
  • Bazilika pesto
     2 tējk.

Mērce

  • Ķiploku pulveris
     1 tējk.
  • Karijs
     1 tējk.
  • Citrons
     0.5 gab.
  • Majonēze
     3 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Fileju pārgriež uz pusēm

Uz dēlīša uzliek citronu, timiānu un virsū liek fileju, kas apviļāta bazilika pesto

Iemarinē dārzeņus cepšanai

Pārgriež purava balto daļu, pieliek strēmelītēs sagrieztus burkānus, piespiež citronu, pievieno sāli , pievieno sasmalcinātu ķiploku, pievieno bazilika pesto.

Mērcei: izspiests ķiploks, sarkanais karijs, citrons, majonēze.

Liek mencas fileju uz dēlīša, dārzeņus grilā un cep zem vāka.

Ieteikums: ja dēlītis sāk pārāk degt, uzlej degošajai vietai ūdeni.

Pasniedz kopā ar mērci un grilētajiem dārzeņiem.
 

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmīgie rīsi ar sterleti

30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Cepti ziemas dārzeņi

30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Mencas sacepums

1h 30min • Vidēji grūti