Grilēta mencas fileja uz dēlīša

  • Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Mencas fileja
     400 g
  • Puravi
     1 gab.
  • Burkāni
     2 gab.
  • Bazilika pesto
     2 tējk.

Mērce

  • Ķiploku pulveris
     1 tējk.
  • Karijs
     1 tējk.
  • Citrons
     0.5 gab.
  • Majonēze
     3 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Fileju pārgriež uz pusēm

Uz dēlīša uzliek citronu, timiānu un virsū liek fileju, kas apviļāta bazilika pesto

Iemarinē dārzeņus cepšanai

Pārgriež purava balto daļu, pieliek strēmelītēs sagrieztus burkānus, piespiež citronu, pievieno sāli , pievieno sasmalcinātu ķiploku, pievieno bazilika pesto.

Mērcei: izspiests ķiploks, sarkanais karijs, citrons, majonēze.

Liek mencas fileju uz dēlīša, dārzeņus grilā un cep zem vāka.

Ieteikums: ja dēlītis sāk pārāk degt, uzlej degošajai vietai ūdeni.

Pasniedz kopā ar mērci un grilētajiem dārzeņiem.
 

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Steiks ar dateļu mērci

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tagliatelle ar lasi

15min • Viegli