Grilēta mencas fileja uz dēlīša

  • Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Mencas fileja
     400 g
  • Puravi
     1 Gabali
  • Burkāni
     2 gabali
  • Bazilika pesto
     2 Tējkarotes

Mērce

  • Ķiploku pulveris
     1 Tējkarotes
  • Karijs
     1 Tējkarotes
  • Citrons
     0.5 gabali
  • Majonēze
     3 Tējkarotes

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Fileju pārgriež uz pusēm

Uz dēlīša uzliek citronu, timiānu un virsū liek fileju, kas apviļāta bazilika pesto

Iemarinē dārzeņus cepšanai

Pārgriež purava balto daļu, pieliek strēmelītēs sagrieztus burkānus, piespiež citronu, pievieno sāli , pievieno sasmalcinātu ķiploku, pievieno bazilika pesto.

Mērcei: izspiests ķiploks, sarkanais karijs, citrons, majonēze.

Liek mencas fileju uz dēlīša, dārzeņus grilā un cep zem vāka.

Ieteikums: ja dēlītis sāk pārāk degt, uzlej degošajai vietai ūdeni.

Pasniedz kopā ar mērci un grilētajiem dārzeņiem.
 

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sojšliks

30min • Viegli
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes