Grilētas paprikas mērce

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Grilētas paprikas mērce

Sastāvdaļas

  • Sarkanā paprika vai marinēta grilēta paprika Rimi
     4 gabali
  • Mandeles
     100 g
  • Saulē kaltēti tomāti eļļā Rimi
     1 Burciņa
  • Eļļa
      Pēc nepieciešamības
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sarkanvīna etiķis
     1 ēdamk.
  • Kūpinātas paprikas pulveris
     1 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Kajēnas pipari
      Pēc izvēles

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Grilētas paprikas mērce – lieliski sader ar grilētiem ēdieniem – gaļu, zivi vai dārzeņiem – un ir izcila piedeva kraukšķīgai maizei vai čipsiem.

Mandeles apgrauzdē karstā gaisa fritēri aptuveni 7 minūtes 160 °C temperatūrā.

Papriku pārgriez uz pusēm un uzgrilē vai pagatavo fritēri 200 °C temperatūrā apmēram 15 minūtes, pēc tam ļauj atdzist.

Virtuves kombainī liec grilēto papriku, mandeles, ķiploku, sēšas saulē kaltētu tomātu filejas, sāli, Kajēnas piparus un kūpinātās paprikas pulveri, visu samaļ, lēnām pievienojot eļļu no saulē kaltētajiem tomātiem, līdz veidojas bieza mērce.

Beigās pievieno laima sulu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Bazilika pesto

5min • Viegli

Krāsainie grilsalāti

30min • Viegli