Grilētas paprikas mērce
-
Gatavošana 35min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Sarkanā paprika vai marinēta grilēta paprika Rimi4 gabali
-
Mandeles100 g
-
Saulē kaltēti tomāti eļļā Rimi1 Burciņa
-
EļļaPēc nepieciešamības
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Sarkanvīna etiķis1 ēdamk.
-
Kūpinātas paprikas pulveris1 tējk.
-
Sāls0.5 tējk.
-
Kajēnas pipariPēc izvēles
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Grilētas paprikas mērce – lieliski sader ar grilētiem ēdieniem – gaļu, zivi vai dārzeņiem – un ir izcila piedeva kraukšķīgai maizei vai čipsiem.
Mandeles apgrauzdē karstā gaisa fritēri aptuveni 7 minūtes 160 °C temperatūrā.
Papriku pārgriez uz pusēm un uzgrilē vai pagatavo fritēri 200 °C temperatūrā apmēram 15 minūtes, pēc tam ļauj atdzist.
Virtuves kombainī liec grilēto papriku, mandeles, ķiploku, sēšas saulē kaltētu tomātu filejas, sāli, Kajēnas piparus un kūpinātās paprikas pulveri, visu samaļ, lēnām pievienojot eļļu no saulē kaltētajiem tomātiem, līdz veidojas bieza mērce.