Grilēti tomāti ar ķiploku un medu

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Grilēti tomāti ar ķiploku un medu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Tomāti
     12 gab.
  • Svaigas bazilika lapas
     2 sauja (-s)

Marinādei

  • Olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Balzamiko
     1 ēdamk.
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Šalotes sīpols
     1 gab.
  • Sāls
      Pēc garšas
  • Pipari
      Pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Aromātisks, viegli pagatavojams piedevas ēdiens ar saldeni pikantu garšu, lieliski piemērots vasaras grilēšanai.

Pārgriez tomātus uz pusēm un nedaudz nogriez tomātu cepurītes.

Smalki sagriez šalotes sīpolu un ķiploku. Pievieno medu, etiķi un eļļu, pēc garšas - sāli un piparus.

Tomātus apsmērē ar daļu marinādes un liec uz karstām grila restēm. Ik pa laikam apslaki ar marinādi.

Cep no abām pusēm, līdz gatavi, aptuveni 15 minūtes, un pasniedz karstus, aplietus ar atlikušo marinādi un pārkaisītus ar baziliku.

Ja vēl pievienosi maskarponi, buratu vai fetas sieru, šis ēdiens sniegs papildu garšu baudījumu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Palijas iesmi

30min • Viegli