Grilēts lasis un sparģeļi ar Salsa verde mērci

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Grilēts lasis un sparģeļi ar Salsa verde mērci

Sastāvdaļas

Salsa verde

  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Maurloki
      pēc garšas
  • Pētersīļi
      pēc garšas
  • Salātgalva
     1 gab.
  • Kaperi
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa
     100 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Etiķis (vēlams baltvīna etiķis)
     2 tējk.

Dārzeņi

  • Zaļie sparģeļi
      12 gab.
  • Citrons
     1 gab.
  • Eļļa
     1 ēdamk.
  • Tomāti Romantica
     200 g

Lasis

  • Laša fileja
     600 g

Pasniegšanai

  • Vārīti jaunie kartupeļi
      pēc garšas
  • Grilēta skābmaize
      pēc izvēles

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kas var būs labāks par grilētu lasi izsmalcinātā un vasarīgā jauno kartupeļu un grilētu dārzeņu kompānijā? Saldie tomāti Romantica, citrons un sparģeļi pēc atpūtas uz oglēm izskatās lieliski. Visbeidzot, taču ne mazāk svarīgi – pagatavojiet jauku zaļo salsa verde mērci no svaigiem garšaugiem un pasniedziet to, piemēram, ar grilētu skābmaizi.

Salsa verde: Nomizo un sagriez ķiploku.

Sajauc ķiplokus, maurlokus, pētersīļus, salātus, kaperus un olīveļļu. Pievieno sāli, piparus un etiķi.

Dārzeņi: Nogriez apmēram 2 cm sparģeļu apakšējās daļas. Nomizo tos, ja tie ir biezi. Citronu sagriez 4 daiviņās. Apzied sparģeļus ar eļļu. Sparģeļus, tomātus un citrona daiviņas grilē 2–3 minūtes. Sparģeļus un tomātus apkaisi ar sāli un pipariem.

Lasi grilē (vēlams režģī) apmēram 3 minūtes no katras puses vai līdz iekšējā temperatūra ir aptuveni 50°C. Pievieno sāli un piparus.

Servēšanai: Lasi un dārzeņus pasniedz ar salsa verde mērci, vārītiem jauniem kartupeļiem un grilētu maizi.

Saistītās receptes

Lasis ar makaroniem Ellas gaumē

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes